hero-top

Onze software

Hier vind je een overzicht van wat onze software jou te bieden heeft.

Eenvoudig je HR-zaken regelen in de cloud

Maak kennis met
Visma.net HRM & Payroll

Het echte werk van HR draait om de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment. HR-professionals spelen hierbij een belangrijke rol. Helaas komt er ook veel papierwerk en administratie bij kijken, waardoor er weinig tijd overblijft voor het eigenlijke HR-werk. Met Visma.net HRM & Payroll geef je medewerkers de controle over hun eigen gegevens en laat je de software automatisch controles en salarisverwerking uitvoeren. Hierdoor kunnen medewerkers en leidinggevenden zelf, zonder hulp van HR, administratieve taken zoals verlofregistratie, ziekteverzuim en het bijhouden van persoonsgegevens regelen. 

Eén centraal HR-portaal

Alle gebruikers werken in één centraal HR-portaal en handelen zo de HR-taken af die voor hun rol relevant zijn. Medewerkers hebben zelf toegang tot hun gegevens en regelen hun HR-zaken in het e-HRM portaal.

 • Leidinggevenden controleren en voeren de regie aan de hand van het HRM-dashboard. Alle data is met één druk op de knop beschikbaar.
 • HR-professionals starten processen om nieuwe medewerkers binnen te halen, te ontwikkelen en te behouden. Een voorbeeld is het indiensttredingsproces.
 • Salarisprofessionals genereren de payroll op basis van logische stappen in de applicatie. Zo zorgen zij voor realtime salarisberekening, correcte betalingen en digitale communicatie met de relevante instanties.

Alle gegevens worden veilig opgeslagen in Visma.net. De organisatie bepaalt zelf wie toegang heeft tot welk onderdeel en welk type informatie. Autorisatie en inrichting van werkstromen maken het eenvoudig om de regie te voeren.


Gebruiksgemak met de app

Vandaag de dag regelen we bijna alles via een mobiele app, ook onze eigen HR-zaken. Met de app hebben medewerkers toegang tot hun HR-omgeving en kunnen ze hun gegevens inzien en de meest voorkomende HR-taken eenvoudig zelf afhandelen:

 • Persoonlijke gegevens wijzigen
 • Eenvoudige HR-taken direct afhandelen
 • Verlof aanvragen en inzien
 • Ziek- en betermelden
 • Declaraties scannen en indienen
 • Loonstroken en jaaropgave inzien


De voordelen

 • Medewerkers en leidinggevenden regelen zelf hun HR-zaken met de mobiele app
 • Moderne gebruikersinterface en technologie (.net)
 • Hoge mate van automatisering met wizards, workflows en event-driven signalering
 • De workflow zorgt voor controles en automatische verwerking
 • 24/7 realtime salarisberekening

 

Persoonlijke gegevens wijzigen

Of je nu je adres of telefoonnummer wilt aanpassen, de Visma Talent App maakt het voor medewerkers buitengewoon eenvoudig.


Declareren

Het is belangrijk dat het indienen en afhandelen van declaraties snel en foutloos verloopt. Via de Visma HR-app dienen medewerkers zelf hun declaratie in en via de workflow wordt deze digitaal goedgekeurd. Daarna worden ze automatisch in de salarisadministratie opgenomen, verwerkt en betaald. Met de realtime salarisverwerking in de payroll, is het zelfs mogelijk om tussendoor een declaratie uit te betalen.


Verzuimmanagement

Verzuimmanagement voorziet in alle functionaliteiten die je als werkgever nodig hebt om je verzuim te beheren. In het HR-portaal registreert de leidinggevenden – of HR-professional – de ziek- en hersteldmelding. Met de Visma Talent App kun je ook medewerkers zelf de ziek- of betermelding laten doorgeven, als dat binnen jouw verzuimbeleid past. Het systeem zorgt ervoor dat alle acties worden uitgezet, bewaakt en opgevolgd. Het verzuimprotocol van je organisatie is volledig geïntegreerd en workflow-gestuurd. Door de goede controle en bewaking voldoe je aan de eisen die het UWV aan ziekteverzuim stelt en zo loopt je proces op rolletjes.


Verlof

Met de Visma Talent App vragen medewerkers snel en eenvoudig verlof aan. Via de workflow krijgt de leidinggevenden een bericht om de verlofaanvraag goed te keuren. De applicatie maakt alle berekeningen en verwerkt het automatisch in het verlofsaldo en de salarisadministratie.


Elektronisch Dossier

Het Elektronisch Dossier is een vervanging van alle papieren personeelsdossiers. Contracten, formulieren, verslagen en loonstroken: alles wordt digitaal in dit dossier opgeslagen. Medewerkers hebben altijd toegang tot hun dossier. Professionals en leidinggevenden krijgen alleen toegang tot onderdelen van het dossier die ze ook daadwerkelijk mogen inzien.

 

Taken

Als leidinggevende kun je via de Visma Talent App diverse taken afhandelen. Denk aan het goedkeuren van verlof en declaraties. En  zelfs het ziek en beter melden van een medewerker. 


Payroll proces ondersteuning

Visma Payroll leidt de salarisprofessional op een slimme en logische manier door het salarisproces. De software zorgt voor realtime verwerking en automatische berekening van regelingen en looncomponenten volgens de laatste wet- en regelgeving. Digitale loonstroken worden uiteraard direct na de salarisverwerking in het Elektronisch Dossier opgenomen. Afhankelijk van de keuze van de medewerker, wordt deze ook per post aangeboden. Wil je weten wat er netto overblijft na een salariswijziging, dan maakt de medewerker of professional ter plekke een proforma berekening.


Verstrekkingen

Via de functionaliteit ‘Verstrekkingen’ registreer je alle bedrijfsmiddelen die je aan medewerkers ter beschikking stelt. Denk hierbij aan telefoons, laptops, sleutels, kleding en relevante informatie zoals serienummers. Je registreert alles op één plek en hebt zo realtime inzicht. Via de workflow digitaliseer je bovendien het volledige proces van aanvraag tot vervanging en teruggave.


Eenvoudige gesprekscyclus

De gesprekscyclus over doelstellingen en functioneren richt je in als digitaal HRM-proces middels een workflow. De medewerker bespreekt met zijn of haar leidinggevenden de doelstellingen en legt deze vast in de applicatie, inclusief de (ontwikkel)afspraken. Zo zien leidinggevenden en medewerkers altijd eenvoudig wat er afgesproken is en wat de status is.