hero-top

Onderwijsbureaus

Veel scholen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs besteden hun personeels- en salarisadministratie uit aan onderwijsbureaus of administratiekantoren. Misschien vind je het niet zo aantrekkelijk om zelf de personeels- en salarisadministratie te regelen, vooral als jouw school niet zo groot is. Het kan zijn dat je niet genoeg kennis hebt, de kosten onevenredig hoog zijn en er financiële risico's aan vastzitten. Daarom kan het voor jou een goed idee zijn om de personeels- en salarisadministratie uit te besteden.

Small-Copy of 22-05_VismaRaet-Shot2.School-0182
orange-layer
Ontzorgen

Besteed jouw personeels- en salarisadministratie uit aan een onderwijsbureau

Peple werkt samen met tien onderwijsbureaus verspreid over heel Nederland. Ze gebruiken onze Visma.net HRM & Payroll oplossing om jouw personeels- en salarisadministratie te regelen. Daarnaast geven ze advies over specifieke onderwerpen in het onderwijs, zoals medewerker ontwikkeling, managementrapportages, HR Analytics, bekostiging van onderwijs, verzuiminformatie en formatieplanning. Kort gezegd, ze zijn een professionele partner die jou helpt, zodat jij je kunt focussen op hoogwaardig onderwijs.

Small-Copy of 22-05_VismaRaet-Shot2.School-0269

Cabo

cabo-1

 

Confina

confina

 

Dyade

dyade-1

 

Groenendijk

groenendijk2

 

Govers

govers2

 

OBM

 

obm

 

OBT

 

obt klein

 

OOG|OHM

 

oogohm

 

Pro
Management

pmos

 

Preadyz

 

preadyz2

 

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

Onderwijsbureaus en administratiekantoren

In de immer veranderende wereld van onderwijsinstellingen staan administratieve taken vaak bovenaan de to-do lijst. Een van de cruciale maar tijdrovende verantwoordelijkheden is de salarisadministratie. Steeds meer onderwijsinstellingen overwegen echter om deze taak uit handen te geven. Laten we eens kijken naar hoe deze strategische zet verschillende voordelen met zich meebrengt.
 
Focus op essentie: Te midden van hun missie om hoogwaardig onderwijs te bieden, staan onderwijsinstellingen voor de uitdaging om administratieve taken te stroomlijnen. Door de salarisadministratie uit te besteden, kunnen ze zich onverdeeld richten op hun kernactiviteiten, zoals curriculumontwikkeling, onderwijsvernieuwing en studentenondersteuning. Dit vertaalt zich naar een doeltreffender gebruik van tijd en middelen.
 
Slimme financiële zetten: Intern de salarisadministratie beheren brengt diverse kosten met zich mee, variërend van softwareaanschaf tot personeelstraining en het opzetten van een specifieke afdeling. Uitbesteding biedt daarentegen een kostenefficiënte oplossing, waarbij onderwijsinstellingen enkel betalen voor de specifieke diensten die ze daadwerkelijk nodig hebben.
 
Naleving en nauwkeurigheid: Het bijhouden van wijzigingen in belastingwetgeving en arbeidsregelgeving is een uitdaging op zich. Professionele salarisadministratiebedrijven zijn specialisten in het handhaven van naleving en garanderen een nauwkeurige verwerking van salarissen. Dit vermindert het risico op fouten en juridische complicaties.
 
Expertise binnen bereik: Salarisadministratie vereist actuele kennis van complexe belastingregels en arbeidswetten. Door samen te werken met een gespecialiseerd bedrijf, krijgt een onderwijsinstelling toegang tot ervaren professionals die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.
 
Flexibiliteit in schaalbaarheid: Fluctuaties in personeelsaantallen zijn gebruikelijk in onderwijsinstellingen, veroorzaakt door seizoensgebonden schommelingen of projectmatige activiteiten. Uitbesteding van salarisadministratie biedt de flexibiliteit om eenvoudig op- of af te schalen op basis van de actuele behoeften van de instelling.
 
Technologische innovatie: Externe salarisadministratiebedrijven maken vaak gebruik van geavanceerde software en technologieën om processen te optimaliseren. Dit resulteert in efficiëntieverbeteringen en de mogelijkheid om te profiteren van de nieuwste tools zonder dat de onderwijsinstelling zelf grote investeringen hoeft te doen.
 
In conclusie biedt het uitbesteden van de salarisadministratie onderwijsinstellingen de kans om zich te focussen op hun kernactiviteiten, financieel slimme keuzes te maken, naleving te waarborgen en toegang te krijgen tot gespecialiseerde expertise. Het is een doordachte zet die niet alleen de operationele efficiëntie bevordert, maar ook bijdraagt aan het verwezenlijken van de overkoepelende doelstellingen van de instelling.
french

Lees meer
over Visma.net voor het Onderwijs

Ontdek waarom Visma.net HRM & Payroll al door meer dan 600 scholen wordt gebruikt. 

Lees meer
pink-layer