hero-top

Onderwijs

In de complexe wereld van onderwijsbeheer is het cruciaal om een naadloze en efficiënte HRM- en salarisadministratie te hebben. Visma.net HRM & Payroll biedt een geavanceerde oplossing die specifiek is ontworpen om aan de unieke behoeften van scholen te voldoen.

Small-Copy of 22-05_VismaRaet-Shot4.Buiten-1335

De voordelen van onze HR- & Payroll software in het onderwijs

Toekomstbestendige software
Volledige ondersteuning op HR & Payroll gebied
Gebruiksgemak voor iedereen
Effieciëntie door automatisering
Verzekerd van kennis en ervaring
Peple maakt HR in het onderwijs makkelijker

Medewerkers in het onderwijs maken het verschil

De leerkracht speelt immers een essentiële rol in het leven van de leerling of student. Investeren in de ontwikkeling en professionalisering van leerkrachten is dan ook cruciaal om de juiste onderwijskwaliteit te waarborgen. Als HR-professional sta jij voor de uitdaging om HR-beleid te voeren dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs én goed werkgeverschap toont. Centraal staan de continue ontwikkeling van medewerkers en het beheersbaar houden van de werkdruk, zodat alle medewerkers meer werkplezier ervaren.

Peple ontzorgt

Peple ontzorgt jouw onderwijsinstelling iedere dag met slimme cloud software, zodat iedereen meer tijd en focus heeft voor het primaire proces: goed onderwijs verzorgen. Of het nu gaat om de HR-administratie, verzuim, de salarisverwerking, medewerkersontwikkeling of werving & selectie; met de HRM & Payroll software van Peple is jouw administratie tot een minimum beperkt. En doordat we de onderwijs cao’s en wet- & regelgeving actief bijhouden, ben je altijd up-to-date. Zo maken we HR gemakkelijker voor iedereen in het onderwijs.

Meer tijd voor onderwijskwaliteit

Wij zorgen er enerzijds voor dat medewerkers gemakkelijk en snel hun HR-zaken kunnen regelen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan het onderwijs. Anderzijds maken wij het werk voor de HR- en salarisafdeling eenvoudiger, zodat er meer tijd ontstaat voor advies en strategie.

Minder administratie, meer tijd voor strategisch HR

Administratieve processen zoals in- en uitdiensttreding, contractwijzigingen, vervangingen, ziekteverzuim en salarisverwerking vragen nu nog te veel primaire aandacht. En dat terwijl je veel liever bezig bent met de ontwikkeling van de huidige medewerkers en het binden en boeien van nieuwe medewerkers. 

Door met onze software repetitieve en administratieve taken te automatiseren krijg je niet alleen meer grip op je HR-processen, maar ook meer tijd en ruimte voor wat écht belangrijk is: onderwijs dat organiseerbaar, studeerbaar, doceerbaar en betaalbaar is, nu en in de toekomst.

Small-Copy of 22-05_VismaRaet-Shot2.School-0417
Onderwijsbureaus

Uitbesteden van je salarisadministratie

In de dynamische wereld van onderwijsinstellingen staan administratieve taken vaak hoog op de lijst van prioriteiten. Een van de essentiële maar tijdrovende taken is de salarisadministratie. Steeds meer onderwijsinstellingen overwegen echter om deze verantwoordelijkheid uit te besteden. Dit zijn de voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie:

Focus op kernactiviteiten

Onderwijsinstellingen hebben een belangrijke missie: het bieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs. Door de salarisadministratie uit te besteden, kunnen ze zich concentreren op hun kerntaken, zoals curriculumontwikkeling, onderwijsverbetering en studentenondersteuning. Dit leidt tot een efficiënter gebruik van tijd en middelen.

Kostenbesparing

Het intern beheren van salarisadministratie brengt diverse kosten met zich mee, zoals het aanschaffen van software, opleiding van personeel en het opzetten van een specifieke afdeling. Uitbesteding biedt daarentegen een kosteneffectieve oplossing, waarbij de onderwijsinstelling alleen betaalt voor de specifieke diensten die ze nodig heeft.

Compliance en nauwkeurigheid

Het bijhouden van wijzigingen in belastingwetgeving en arbeidsregelgeving kan een uitdaging zijn. Professionele salarisadministratiebedrijven zijn gespecialiseerd in het handhaven van compliance en zorgen voor nauwkeurige verwerking van salarissen. Dit vermindert het risico op fouten en juridische complicaties.

Toegang tot expertise

Salarisadministratie vereist up-to-date kennis van complexe belastingregels en arbeidswetten. Door samen te werken met een gespecialiseerd bedrijf krijgt een onderwijsinstelling toegang tot ervaren professionals die bekend zijn met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Schaalbaarheid

Onderwijsinstellingen kunnen fluctuaties ervaren in personeelsaantallen als gevolg van seizoensgebonden schommelingen of projectmatige activiteiten. Uitbesteding van salarisadministratie biedt de flexibiliteit om gemakkelijk op- of af te schalen op basis van de actuele behoeften van de instelling.

Technologische innovatie

Externe salarisadministratiebedrijven maken vaak gebruik van geavanceerde software en technologieën om processen te stroomlijnen. Dit resulteert in efficiëntieverbeteringen en de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste tools zonder dat de onderwijsinstelling zelf grote investeringen hoeft te doen.

In conclusie biedt het uitbesteden van de salarisadministratie onderwijsinstellingen de mogelijkheid om zich te richten op hun kernactiviteiten, kosten te besparen, compliance te waarborgen en toegang te krijgen tot gespecialiseerde expertise. Het is een strategische zet die niet alleen operationele efficiëntie bevordert, maar ook bijdraagt aan het behalen van de overkoepelende doelstellingen van de instelling.

Met onze cloud software hebben onderwijsinstellingen:

  • Volledige geïntegreerde HR en payroll software met ondersteuning voor onder meer verlof, verzuim,  salarisverwerking, personeelsdossier en digitale ondertekening van  documenten en  arbeidsovereenkomsten.
  • Uitgebreide self service voor medewerkers en leidinggevenden; zij hebben met de software van Peple meer grip op hun eigen HR-zaken.
  • Uitgebreide mobiele app waarin de medewerker en leidinggevende HR-taken en mutaties (bijvoorbeeld een declaratie, adreswijziging of verzuimmelding) op een laagdrempelige manier kunnen registreren.
  • Sturing en inzicht in data met intuïtieve rapportages en HR analytics.
  • Ontzorging met specifieke onderwijsfunctionaliteiten, zoals cao-ondersteuning, diensttijden, DUO-aanleveringen, duurzame inzetbaarheid en de aanstellings- en vervangingsadministratie.
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke registratie van medewerkers met meerdere dienstverbanden.
  • Realtime verwerking van mutaties in de payroll.
  • Uitgebreide digitale ondersteuning van het werving- & selectieproces en onboarding van nieuwe medewerkers.
  • Volledige digitale ondersteuning en integratie met opleidingsmanagement, blended learning en gesprekscyclus.
  • Slimme integraties via API’s met applicaties van derden, zoals Foleta, Tools4ever, InvalPool en Vabo.

Meer tijd voor onderwijskwaliteit

Wij zorgen er enerzijds voor dat medewerkers gemakkelijk en snel hun HR-zaken kunnen regelen, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan het onderwijs. Anderzijds maken wij het werk voor de HR- en salarisafdeling eenvoudiger, zodat er meer tijd ontstaat voor advies en strategie.

Ontmoet ons team

Ons managementteam

peter
Peter Verdaasdonk Managing Director
french

Lees meer
op onze blog

Ontdek hoe klanten de software en services van Visma | Raet gebruiken. Onze software wordt binnen veel verschillende branches in de praktijk toegepast. Kies jouw branche of sorteer op thema en lees de verhalen of bekijk de video’s.

Lees meer
Locatie

Bakje koffie? Bezoek ons kantoor in Amersfoort

Plotterweg 38
3821 BB Amersfoort

hoef-1
Contact

Here to help!